Tekeningen

TEKENLESSEN

U denkt dat ontwerpen en tekenen moeilijk is? 

U bent helemaal fout!

 

VISUALISEREN

ONTWERPEN

RENDERING

SketchUp

Uw eigen tuin ontwerpen is helemaal niet moeilijk! Alles start met een goede visualisatie van het project. SketchUp is 1 van de vele softwarepakketten waarmee u op eenvoudige wijze van start kan gaan. SketchUp is aan een flinke opmars bezig. Niet alleen de hobbysector maar ook de professionele sector is veelvuldig gebruiker.

AutoCad of NanoCad

Ik ben een tekstblok. Klik op de bewerken-knop om deze tekst te wijzigen. Lorem ipsum dolor sit amet, consectetur adipiscing elit. Ut elit tellus, luctus nec ullamcorper mattis, pulvinar dapibus leo.

KerkyThea

Een schets en ontwerp wordt pas helemaal ‘af’ als u een fotorealisctische rendering kan bijvoegen.

SketchUp…

SketchUp is een programma dat u gratis kan gebruiken. Dat is erg handig als u uw eigen tuin wil ontwerpen. Als u erg goed wordt in SketchUp kan u er uw beroep van maken. Het visualiseren van projecten kan u combineren met Autocad of NanoCad. Met Autocad of NanoCad maakt u meer professionele tekeningen. Met Kerkythea (of andere rendering-software) maakt u dan weer fotorealistische afbeeldingen. Als u ontzettend goed wordt in in dit vak, kan u een flinke cent verdienen waarmee u uw pensioen (God Zij Dank) effectief kan opbouwen. U ontvangt klanten van allerlei aard en kan een stevige (!) expertise opbouwen. De sector is wat dat betreft tamelijk grenzeloos. U kan uw weg alleszins vinden in de openbare werken (inrichten openbaar domein) en private opdrachten (tuinen). Bedenk wel dat de openbare werken vaak in de ‘extreme engineering’ sector vallen waar u zelfs heuse vaargeulen inricht. Hoe meer kennis u opbouwt, des te meer uw vaardigheden groeien. Civil 3D, BIM, engineering, bio-engineering, landscape-engineering… het is allemaal een onderdeel van de job. Sommige ontwerpers vinden hun weg zelfs tot ver in het buitenland, maar net zo goed wil u gewoon in de eigen veranda ontwerpen. Waar u ook zit… het maakt niet. Ontwerpen zal u.

De eerste stap naar een goed ontwerp....

De eerste stap naar een goed ontwerp is het uitwerken van de bestaande toestand. U brengt uw bestaande woning in plan, samen met de bestaande verhardingen en beplantingen. Dit doet u in de eenheid: meter. Met SketchUp kan u de bestaande toestand georefereren. Dat betekent dat u de bestaande toestand op de juiste xy-referentie op de aardbol neerzet. Dit doet u om de juiste schaduweffecten in beeld te brengen. Als u geen georeferentie legt, zijn de schaduwen sowieso niet goed. Tracht ook om de ondergrondse leidingen en toezichtputten op plan te zetten. Deze wil u namelijk niet beschadigen tijdens de uitvoering van uw tuin.   

Copyright © 2019 MIJNEN HOF
top
Spring naar toolbar