Tekeningen

TEKENLESSEN

U denkt dat ontwerpen en tekenen moeilijk is? 

U bent helemaal fout!

 

VISUALISEREN

ONTWERPEN

RENDERING

SketchUp

Uw eigen tuin ontwerpen is helemaal niet moeilijk! Alles start met een goede visualisatie van het project. SketchUp is 1 van de vele softwarepakketten waarmee u op eenvoudige wijze van start kan gaan. SketchUp is aan een flinke opmars bezig. Niet alleen de hobbysector maar ook de professionele sector is veelvuldig gebruiker.

AutoCad of NanoCad

Ik ben een tekstblok. Klik op de bewerken-knop om deze tekst te wijzigen. Lorem ipsum dolor sit amet, consectetur adipiscing elit. Ut elit tellus, luctus nec ullamcorper mattis, pulvinar dapibus leo.

KerkyThea

Een schets en ontwerp wordt pas helemaal ‘af’ als u een fotorealisctische rendering kan bijvoegen.

SketchUp…

SketchUp is een programma dat u gratis kan gebruiken. Dat is erg handig als u uw eigen tuin wil ontwerpen. Als u erg goed wordt in SketchUp kan u er uw beroep van maken. Het visualiseren van projecten kan u combineren met Autocad of NanoCad. Met Autocad of NanoCad maakt u meer professionele tekeningen. NanoCad is net zoals SketchUp gratis. Met Kerkythea (of andere rendering-software) maakt u dan weer fotorealistische afbeeldingen.  Kerkythea is ook gratis. Als u ontzettend goed wordt in dit vak, kan u een aardige cent verdienen. U ontvangt klanten van allerlei aard en kan een mooie expertise opbouwen. U kan uw weg alleszins vinden in de openbare werken (inrichten openbaar domein) en private opdrachten (tuinen). 

De eerste stap naar een goed ontwerp....

De eerste stap naar een goed ontwerp is het uitwerken van de bestaande toestand. U brengt uw bestaande woning in plan, samen met de bestaande verhardingen en beplantingen. Dit doet u in de eenheid: meter. Met SketchUp kan u de bestaande toestand georefereren. Dat betekent dat u de bestaande toestand op de juiste xy-referentie op de aardbol neerzet. Dit doet u om de juiste schaduweffecten in beeld te brengen. Als u geen georeferentie legt, zijn de schaduwen sowieso niet goed. Tracht ook om de ondergrondse leidingen en toezichtputten op plan te zetten. Deze wil u namelijk niet beschadigen tijdens de uitvoering van uw tuin.   

SketchUp is compatibel met AutoCad / NanoCad

Als u uw concepten of voorontwerpen start met SketchUp .   

Copyright © 2020 MIJNEN HOF
top
Spring naar toolbar