Engeland

Mind the gap please!

Een overzichtsschema om Sissinghurst te bezoeken

1) EUROSTAR:

VERTREK EUROSTAR BRUSSEL-ZUID: 6U56
AANKOMST LONDON ST PANCRAS: 7U59

2) OM SISSINGHURST TE BEZOEKEN HOEFT U GEEN METRO TE NEMEN. BLIJF IN ST PANCRAS EN KOOP DAAR UW TREINTICKET NAAR STAPLEHURST (NEEM GELIJK OOK HET RETURN-BILJET):

VERTREK TREIN NAAR ASHFORD INTERNATIONAL: 9U09

AANKOMST TREIN IN ASHFORD INTERNATIONAL: 9U47
VERTREK UIT ASHFORD MET DE TREIN NAAR STAPLEHURST: 10U02
AANKOMST IN STAPLEHURST: 10U19

Indien u de trein uit London St Pancras om 9u40 zou nemen, reist u rechtstreeks (zonder overstap) naar Staplehurst: AANKOMST: 10U38

3) U STAAT IN STAPLEHURST = U STAAT VLAKBIJ SISSINGHURST

Neem de bus of de taxi. Wij hebben alle 2 ondernomen en alle 2 waren prima haalbaar.
mbt De taxi: bestel deze vooraf. Via het internet vindt u gemakkelijk taxibedrijven in de omgeving. Spreek het uur af dat de taxi klaar staat aan het treinstation.

mbt De bus: om met de bus naar Sissinghurst te reizen moet je lijn 5 nemen. Deze bus stopt ter hoogte van het station. Stap uit het stationsgebouw. Links van u ziet u een grote omheinde parking. Wandel over het voetpad langs deze parking helemaal tot het einde van de straat. Wandel vervolgens een heel klein stukje naar rechts: daar staat het bushokje waar u lijn 5 neemt. De bus vetrekt telkens 9u38, 10u38, 11u38,… Sissinghurst heeft haar eigen bushalte. U stapt net voor de deur van Sissinghurst uit. De rit duurt een 15-tal minuten.

Met de trein naar Kent

Kent

Kent heeft heel wat mooie tuinen die helaas niet allemaal even gemakkelijk vanuit London te bereiken zijn met het openbare vervoer. Als u Sandwich wil bezoeken staat u vrijwel voor een onmogelijke taak, maar niets is onmogelijk uiteraard. Veel hangt af hoeveel comfort u aan uw treinreis wil geven.

vertrek in Brussel-Zuid

Vetrekken doet u in Brussel-Zuid. Probeer de vroegst vertrekkende Eurostar te nemen.Deze trein vertrekt om 6u56 stipt. U dient 30 minuten voor afreis aanwezig te zijn in de Eurostar terminal. Vanuit Nederland vertrekt Eurostar uit Amsterdam of Rotterdam. Vanuit Nederland kan u blijkbaar reeds vanaf 2018 rechtstreeks op London St Pancras reizen in een tijd van amper (!) 2 uur en 1 minuut.

Aankomst St.-Pancras

Vanuit

The Hound of the Baskervilles

In Groombridge Place Garden

Voetwegen op hun best: weerwolven en andere mythologische figuren op smokkelroutes

Een van de bekendste Europese smokkelroutes vindt u ter hoogte van Groombridge Place Garden. Omstreeks 1737 was de omgeving dermate getraumatiseerd en geterroriseerd dat de militairen niet anders konden dan ingrijpen. Niemand waagde zich nog op pad. In de omgeving vond men zelfs heuse smokkeltunnels.

Groombridge Place Garden was enige tijd het epicentrum van de smokkelwegen waardoor er een hele nare sfeer rond dit domein ontstond. Sir A. Conan Doyle verbleef er enige tijd en wist dit perfect te vertalen in zijn werken van Sherlock Holmes. De Hound of the Baskervilles werd tamelijk geniaal neergezet in de bbc-reeks Sherlock. Weerwolven, heksen, dwaallichten, spoken,… je vond ze steevast op smokkelroutes, langs voetwegen en dus ook in Groombridge.

Copyright © 2018 MIJNEN HOF
top
Spring naar toolbar