kleuren

| | 0 Comments| 06:42


Blauw en magnesium

Een magnesium-bemesting (kieseriet) om sommige bloemen beter op kleur te houden bij laat- en/of vroegbloeiende variëteiten?

Uwe’n tint blauw dus… want kieseriet (of magnesium) wordt aan uw been verlapt om het blad mooi donkergroen te hebben/houden. Dit is uw tint blauw en zonnecreme factor 50 van uw plant.
Kieseriet wordt verkocht om bladvergeling te vermijden en om de bruinverkleuring van naalden bij coniferen en dennen te vermijden.
Kieseriet wordt ook nogal eens ingezet op uwe gazon om deze mooi groen te houden.

Waarom magnesium en geen ijzer?

Waarom dan weer magnesium verkiezen boven ijzer?

Kijk vooral eens naar de gebreken van de plant in dit geval. Als er een ijzergebrek is, is de lengtegroei van de gewassen vrij sterk tot sterk geremd. Als uw planten er maar magertjes, open en weinig vertakt bijstaan, hebben ze een ijzertekort.

Als er een magesiumgebrek zou zijn, wordt de lengtegroei slechts weinig tot niet geremd en zie je dus geen groeiremming. Je hebt dan wel die verkleuring.

Magnesiumbemeting op een zandgrond.

Zandgronden met een lage pH: kies voor een magnesiumhoudende kalkmeststof. Let op als je zelf zou bekalken: te zware bekalking kan de magnesiumopname remmen. Met die reden beter een gecombineerde meststof.
Op zandgronden daalt het magnesiumgehalte trouwens snel.

Magnesiumbemeting op een kleigrond.

Op kleigronden is er doorgaans voldoende reserve aanwezig voor de planten, maar is dit niet altijd even goed beschikbaar.

Related Post